Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az adóslevél és a pénz
  2007-05-05 19:39:28, szombat
 
  Az adóslevél és a pénz

Kedves olvasó!

A mai nyugati világ, magát legfejlettebbnek tartó rettenetes igát rak a mai magyarok nyakába. A kölcsönök által. Méghozzá úgy, hogy a magyarok saját pénzét adják kölcsön a magyaroknak jó maga uzsorakamatra. Ez az ország így soha sem fog felemelkedni, szerepe csupán a fogyasztás marad. A népességnek pusztulnia kell ez miatt. Minden jel erre utal a mai kormányzat tetteiből. Minden a köz, az általános élet ellen történik, hogy meggyorsítsák a népirtást, finom cselszövő politikával.

Írásom tárgya az adóslevél és a pénz. Ez nem véletlen. Hiszen, ha ezt alkalmaznák a magyar gazdaságban addig, amíg a forint a nemzeti valuta, nem kellene olyan búsás kamatokat fizetni az idegenszívűeknek. Miről van szó? Arról, hogy a magyar legmagasabb szakmai emberek is elhitetik a közvéleménnyel azt, hogy pénzt nem szabad kibocsátani, csak akkor, ha van rá fedezet. Ez a fedezet természetesen az euróban kapott kölcsön, amit az állam a Nemzeti bankon keresztül újra és újra felvesz, növelve ezzel a kamatkiadások címén elfolyó nemzeti jövedelem hatalmas részét.

Amikor Magyarország aláírta a csatlakozási szerződést, világos volt, Orbán restelkedve, de bevallotta, hogy Magyarország bizony szerinte is nettó befizető lesz. Ez pedig azt jelenti, hogy Magyarország befizetései a brüsszeli kasszába nagyobbak, mint az ugyanabból a kasszából pályázatok útján visszatérülő pénzek tömege. Természetesen a brüsszeli kasszába befizetendő vámjövedelmek, valamint az ÁFA címén befolyt pénzek 40 % súlyos hiányt csinál az állami kasszának. Nos ez miatt azt a több befizetett pénzt, amit Magyarország befizet az EU-nak azt az egyensúly végett kölcsön formájában hozza vissza az országba. Természetesen, ha kölcsönről van szó, az csak kamattal lehet. Tehát az ország új adósságba került, valamint az adósság által új terhek nyomják azt a költségvetést, amely természetesen szűkösnek bizonyul. Természetesen ez leegyszerűsített népi nyelvű magyarázat. Az országban a pénz mennyisége nem jelentene különösebb gondot, ha annak mennyiségét maguk a partnerek határoznák meg. Ugyanis, nem kötelező minden belföldi adósságot készpénzzel vagy folyószámla pénzzel fizetni. Az adósság rendezhető adósságlevéllel is. Ez a kötelezvény, amelyet az adós fél ad át a hitelezőnek meghatározott összegre szól, és meghatározott dátumon válik esedékessé. Ezt az adóslevelet, aki megkapja, továbbíthatja a saját más hitelezőjének. Tehát a klasszikus pénzt, amelyet a Nemzeti bank bocsát ki az ügyviteli bankok által helyettesíthető. A Nemzeti bank pedig annak a külföldi adósságnak még töredékét sem kellene felvenni. Az adóslevél fedezete a leszállított árú, az elvégzett szolgáltatás, a már meglévő kölcsön törlesztése. Az egésznek a szerepe abban van, hogy ebben a kutyaszorító gazdasági társadalmi helyzetben a hatalmi pártok nem ezt a módját válasszák - de nem ám! Nekik az a fontos, hogy az ország eladósodjon. A nagytőke így leszedi a hatalmas profitot anélkül, hogy bármit is produkálna. Igen, a politikusok e formai megoldással szolgáltatják ki az egész nemzeti vagyont, az országot népestől és mindenestől.

Emlegettem már írásaimat Argentína "hőstettéről", annak az országnak a cselekedetéről, amit azok után tett, hogy az országot hasonló okok miatt a Világbank és a Nemzetközi Monetáris Alap csődbe juttatta. Olyan kemény feltételeket szabhat, amelyekkel soha sem lehetett volna eleget tenni. A felismerés ebben az országban, hogy a népnyúzás véges legyen, bizony csődöt jelentettek és a hitelezők bizony, hogy mentsék a menthetőt, a hatalmas kamatadósságok óriási részét leírták, a maradék adósságot pedig meghosszabbították hosszú időre és több év moratóriummal (több év haladék, amikor nem kell részletet fizetni).

S bizony áttérve a belső gazdálkodásokban a külföldi hitelek újabb felvétel nélkül az adósleveleket dobták be a forgalomba a külföldi hitelek devizafedezete helyett. Ha nincs devizafedezet, nincs kamat. Ha csökkennek a kamatok, csökken az ország költségvetésének kiadása. Magyarországon nem ezt teszik, hanem bevezették a megemelt Áfát, a társadalmi biztosítás kiadásait csökkentve úgy, hogy leépítik az egész egészségügyet. Vizitdíjat vezettek be, tandíjat és a kedves olvasó találja már ki milyen újabbnál újabb más terheket a lakóság terhére. Igen a lakóság terhére, mert azok a terhek is amelyeket a gazdaságra rónak ki, az is beépül az eladási árba, amelyet megint a lakóság fizeti meg a fogyasztással.

Ez a leegyszerűsített magyarázás, talán közelebb hozza az emberekben a gondolkodást arról mit és hogyan tesz a mai hatalom és kinek szolgálatában áll. Természetesen a külföldieknek az ilyen hatalom tetszelgő. A kommunisták pedig már megszokták a szolgalelkűséget. Nekik úgymond mindegy kit szolgálnak ki, az oroszokat, vagy a nyugati nagytokét. A fontos az, hogy ok maradnak a fortélyaikban, gyarapíthassák apró milliárdocskáikat, a nép nyúzása árán is. Igen, ez az uzsoracivilizáció.

Polyák Endre nyugalmazott, a Magyar Nemzeti Bank volt főellenőre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gazdálkodásokban, legfejlettebbnek, idegenszívűeknek, leegyszerűsített, szolgalelkűséget, költségvetésének, helyettesíthető, adósságlevéllel, devizafedezete, magyarországon, gyarapíthassák, közvéleménnyel, kamatadósságok, cselekedetéről, természetesen, vámjövedelmek, költségvetést, uzsorakamatra, moratóriummal, hitelezőjének, adósleveleket, devizafedezet, továbbíthatja, egészségügyet, külföldieknek, meggyorsítsák, kamatkiadások, meghatározott, szolgálatában, szolgáltatják, fortélyaikban, fogyasztással, kutyaszorító, szolgáltatás, feltételeket, leszállított, kölcsönök által, magyarok saját, fogyasztás marad, népességnek pusztulnia, általános élet, magyar gazdaságban, nemzeti valuta, magyar legmagasabb, fedezet természetesen, euróban kapott, kamatkiadások címén, csatlakozási szerződést, brüsszeli kasszába, kasszából pályázatok, állami kasszának, több befizetett, Amikor Magyarország, Nemzetközi Monetáris Alap, Polyák Endre, Magyar Nemzeti Bank,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Reggel van  Adakozás  Örülök, hogy látlak!  Németh László tollából  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  képre írva  Julian Brass gondolata  Kövesd a cowboyt!  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  A jó emberek mindig szépek mar...  Bertolt Brecht -től idézet  Rátalálsz  Egy hatékony szolga  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png telefon  Nem számIt  Jó éjszakát  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png kislány  Png ház  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Leonardo da Vinci gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  A Megváltó szolgálatában  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Esti kép  Egy hatékony szolga  Paul David Tripp Április 19  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A kételkedés kezelése  A sors  Idő  Alázat  Akarat  Png fotel  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Nevem  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Bertolt Brecht -től idézet  Rátalálsz  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png fotel  Neked tudnod kell  Png kislány  Png kutya  Albert Einstein gondolata  Fekete-erdő desszert  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Csak a fogyatkozás látható  Erdőn  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szívem tiéd  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
kölcsönök által, magyarok saját, fogyasztás marad, népességnek pusztulnia, általános élet, magyar gazdaságban, nemzeti valuta, magyar legmagasabb, fedezet természetesen, euróban kapott, kamatkiadások címén, csatlakozási szerződést, brüsszeli kasszába, kasszából pályázatok, állami kasszának, több befizetett, egyensúly végett, csak kamattal, adósság által, pénz mennyisége, partnerek határoznák, adósság rendezhető, hitelezőnek meghatározott, klasszikus pénzt, ügyviteli bankok, külföldi adósságnak, adóslevél fedezete, elvégzett szolgáltatás, szerepe abban, kutyaszorító gazdasági, hatalmi pártok, módját válasszák, ország eladósodjon, hatalmas profitot, egész nemzeti, országot népestől, országot hasonló, felismerés ebben, népnyúzás véges, hitelezők bizony, hatalmas kamatadósságok, maradék adósságot, belső gazdálkodásokban, külföldi hitelek, adósleveleket dobták, ország költségvetésének, megemelt Áfát, társadalmi biztosítás, egész egészségügyet, kedves olvasó, lakóság terhére, gazdaságra rónak, eladási árba, lakóság fizeti, leegyszerűsített magyarázás, gondolkodást arról, ilyen hatalom, kommunisták pedig, nyugati nagytokét, gazdálkodásokban, legfejlettebbnek, idegenszívűeknek, leegyszerűsített, szolgalelkűséget, költségvetésének, helyettesíthető, adósságlevéllel, devizafedezete, magyarországon, gyarapíthassák, közvéleménnyel, kamatadósságok, cselekedetéről, természetesen, vámjövedelmek, költségvetést, uzsorakamatra, moratóriummal, hitelezőjének, adósleveleket, devizafedezet, továbbíthatja, egészségügyet, külföldieknek, meggyorsítsák, kamatkiadások, meghatározott, szolgálatában, szolgáltatják, fortélyaikban, fogyasztással, kutyaszorító, szolgáltatás, feltételeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.